Duurzaamheid
Hard beton, zacht voor het milieu.
Bij Stelcon begrijpen we het belang van duurzaamheid en waterbeheer. Onze betonplaten zijn niet alleen ontworpen om lang mee te gaan, maar ook om een effectieve waterinfiltratie mogelijk te maken. Ontdek hoe onze producten bijdragen aan een groenere, meer duurzame toekomst.
Voorschriften
Onze platen dragen bij aan duurzaam verharden
Waterbeheer
Bij Stelcon optimaliseren we ons waterverbruik en minimaliseren we vervuiling. Onze faciliteiten gebruiken waterrecyclingsystemen en vangen regenwater op voor productieprocessen. Hiermee beschermen we watervoorraden en bevorderen we duurzaamheid.
Circulariteit
Circulariteit is essentieel voor Stelcon. We verlengen productlevenscycli en minimaliseren afval door duurzame, recyclebare materialen en modulaire ontwerpen. Onze producten ondersteunen een circulaire economie en verminderen de druk op natuurlijke hulpbronnen.
Hoe we bij Stelcon bijdragen aan de toekomst
Stelcon heeft een hart voor de planeet. We leveren grote inspanningen om onze ecologische voetafdruk te minimaliseren en op termijn zelfs volledig te neutraliseren. Dat gaat van de transitie naar schone energie en nieuwe manieren om ons verbruik te beperken tot een geoptimaliseerde waterhuishouding en het stimuleren van klimaatinitiatieven en biodiversiteit.
Regenwateropslag
Regenwater wordt maximaal hergebruikt. Momenteel wordt er tot 120.000 liter opgevangen voor de optimalisatie van onze bedrijfsprocessen. Dankzij een nieuwe ondergrondse regenwaterbuffertank stijgt dat volume in de toekomst naar 1.000.000 liter.
Natuurlijke afwatering
Om wateroverlast te vermijden hebben we centrale infiltrerende buffergrachten aangelegd. Zo kan regenwater geleidelijk afvloeien en infiltreren. Daarnaast zijn prefab Stelcon betonnen vloerplaten met een voeg geplaatst op een drainerend zandbed, zodat het water ook daar natuurlijk infiltreert.
Zonne-energie
Op ons dak liggen er 720 zonnepanelen met een piekvermogen van 266 kW en 277 zonnepanelen met een piekvermogen van 177 kW.
Batterijopslag
We plannen de installatie van een megabatterij. Zo kunnen we de autoconsumptie van onze groen opgewekte stroom optimaliseren.
Groene werkomgeving
We laten de natuur floreren. Zowel binnen als buiten. Industrie en woonzone zijn gescheiden via een groenbuffer van ca. 1.500 m². In onze kantoren komt straks een groenwand. Na de optimalisatie van de warmtewering en geluidsisolatie, wordt ons gebouw bekroond met een 250 m² groot groendak.
Grote KWS-afscheider
Een KWS-afscheider verhindert de hoeveelheid koolwaterstof en slib in het afvalwater. Door de bouw van een nieuwe, grotere KWS-afscheider met coalescentiefilter en aangebouwde slibvanger maken we dat proces nog efficiënter.
Elektrificatie
Momenteel loopt er een groot investerings-programma voor een doorgedreven elektrificatie van onze gebouwen en wagenpark. Dat gaat van het exclusief gebruik van LED-verlichting en elektrische zuignappen tot laadpalen voor elektrische auto’s, heftrucks en fietsen.
Energiebeheersysteem
Via een modulair beheersysteem optimaliseren we ons energieverbruik. Op basis van real time date en rapportage is het mogelijk energiestromen te monitoren en slim aan te sturen. Zo kunnen we autoconsumptie maximaliseren en onze CO2-uitstoot verder minimaliseren.
Bedrijfsbos
De ontbossing is nog altijd een van de grootste bedreigingen voor onze planeet. Om de wereldwijde klimaatdoelstellingen te halen zijn natuurlijke oplossingen cruciaal. Tegen 2024 plant Vlaanderen de aanleg van 4.000 ha extra bos als CO2-compensatie. Wij engageren ons om een eigen bedrijfsbos aan te kopen.
Stelcon® platen
Een veelzijdige industriële vloerplaat
Een degelijke plaatsing met oog voor ondergrond en afwatering is zéér belangrijk om een vlakke en onderhoudsarme verharding te bekomen én te behouden.
Contact
Niet gevonden wat je zocht?
Geen zorgen, ons ervaren team staat klaar om al uw vragen te beantwoorden. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of een persoonlijk advies.
Elke werkdag tussen 8:00 - 12:00 en 12:30 - 17:00